4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spanakopita-pannenkoeken

Spanakopita-pannenkoeken

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje munt

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

200 gram ricotta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

240 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

650 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Roer de bloem, een snufje zout, de eieren en de helft van de melk glad. Voeg de overige melk toe en roer weer glad. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin goudbruine pannenkoeken van het beslag. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan en houd apart.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie op een hoge stand. Voeg de ui toe en bak glazig. Voeg de spinazie en knoflook toe en bak tot de spinazie net geslonken is. Knijp het meeste vocht eruit, schep in een kom en meng met de ricotta, feta, pijnboompitten, kappertjes, citroenrasp, -sap, peterselie en munt.
  • 3 Vul de pannenkoeken met het ricottamengsel en vouw dicht. Serveer direct of leg in een ovenschaal en zet nog circa 15 minuten in de oven (op 190ºC).

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 645 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 29 gram