4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met tomaten-gehaktsaus

Spaghetti met tomaten-gehaktsaus

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 zakje mix voor spaghetti bolognese

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkoren spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

blender

  • 1 Verhit de olijfolie in een braad- of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook toe en breng op smaak met peper. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 2 Pureer de tomaten met circa 150 ml water met een staafmixer of in een blender. Schep de gepureerde tomaten met de inhoud van het zakje maaltijdmix door het gehakt en roer goed. Breng aan de kook en laat al roerend zachtjes doorkoken, tot de saus iets dikker wordt. Voeg eventueel een extra scheutje water toe.
  • 3 Serveer de tomaten-gehaktsaus met de spaghetti en bestrooi met de kaas.

bereidingstip

Vervang in dit recept de verse tomaten door gepelde tomaten of tomatenblokjes uit blik. . Schep 1-2 eetlepels pesto door de saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 805 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 41 gram