4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorinokaas

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de courgette en pesto erdoor en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  • 2 Kneed het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, de pecorino, het paneermeel, paprikapoeder, ei, zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes circa 15 minuten garen. Kook intussen de spaghetti.
  • 3 Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus op de spaghetti. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 905 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 48 gram