6 personen
uitdagend
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met gehakt-groentesaus

Spaghetti met gehakt-groentesaus

ingrediënten


35 min
6 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels verse oregano

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de aubergineblokjes met zout en laat ze een half uur in een vergiet staan. Dep ze droog met keukenpapier.
  • 2 Verhit in een braadpan de boter en de olie en bak de aubergineblokjes en uisnippers snel aan alle kanten aan.
  • 3 Voeg de knoflook, courgetteblokjes, stukjes tomaat, reepjes bleekselderij, rozijnen, oregano en bouillon toe. Breng aan de kook. Temper de hittebron en stoof alles ca. 15 minuten in een gesloten pan.
  • 4 Roer bij kleine beetjes tegelijk het gehakt door de groentes en stoof het vlees korrelig en gaar. Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 5 Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Verdeel de spaghetti en de saus over de borden. Bestrooi met peterselie.

wijnadvies

Een licht gerijpte Côtes du Rhône of een zachte Rioja (16°C) is hierbij aan te bevelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 495 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 19 gram