4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met bloemkool en sardines

Spaghetti met bloemkool en sardines

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

125 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

240 gram sardines

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de bloemkoolroosjes 3 minuten en giet ze af. Spoel er koud water over.
  • 2 Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar. Rooster de amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
  • 3 Verwijder de graatjes uit de sardines. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de bloemkool met de knoflook 3 minuten.
  • 4 Voeg de gehalveerde sardines, de helft van de amandelen en de tomaten toe. Roerbak voorzichtig 2 minuten.
  • 5 Schep het roerbakmengsel door de spaghetti en warm goed door. Bestrooi het gerecht voor het serveren met de rest van de amandelen en peterselie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 28 gram