- 1 Prak het vruchtvlees van de aubergines in een zeef fijn en laat het vocht uitlekken. Voeg de eieren, kaas, 120 gram broodkruim, tijm en knoflook toe. Meng goed en rol balletjes van het deeg. Voeg als het deeg te nat is wat extra broodkruim toe.
- 2 Rol de balletjes vervolgens door de rest van het broodkruim. Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de balletjes aan alle kanten in circa 3 minuten goudbruin. Kook de spaghetti beetgaar.
- 3 Verwijder de pitjes en steeltjes van de paprika’s. Houd 1 eetlepel munt apart. Pureer de paprika’s met de olie waarin ze geroosterd zijn, de munt en azijn.
- 4 Giet de spaghetti af en meng met de paprikasaus. Leg de aubergineballetjes in het midden en bestrooi met de rest van de munt.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.