4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met aubergineballetjes en paprika-muntsaus

Spaghetti met aubergineballetjes en paprika-muntsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels tijm

dit product is niet beschikbaar

300 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

300 gram broodkruim

dit product is niet beschikbaar

120 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 paprika's

dit product is niet beschikbaar

4 aubergines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prak het vruchtvlees van de aubergines in een zeef fijn en laat het vocht uitlekken. Voeg de eieren, kaas, 120 gram broodkruim, tijm en knoflook toe. Meng goed en rol balletjes van het deeg. Voeg als het deeg te nat is wat extra broodkruim toe.
  • 2 Rol de balletjes vervolgens door de rest van het broodkruim. Verhit de frituurolie tot 170ºC en bak hierin de balletjes aan alle kanten in circa 3 minuten goudbruin. Kook de spaghetti beetgaar.
  • 3 Verwijder de pitjes en steeltjes van de paprika’s. Houd 1 eetlepel munt apart. Pureer de paprika’s met de olie waarin ze geroosterd zijn, de munt en azijn.
  • 4 Giet de spaghetti af en meng met de paprikasaus. Leg de aubergineballetjes in het midden en bestrooi met de rest van de munt.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1135 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 130 gram
eiwit 40 gram