- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Leg de tomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
- 3 Bak intussen de spekblokjes licht krokant in een droge, hete koekenpan en voeg de knoflook toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 4 Klop de eieren los en roer de kaas, een beetje peper en nootmuskaat erdoor. Giet de spaghetti af, vang wat kookwater op en doe de pasta terug in de pan.
- 5 Schep het eimengsel erdoor en blijf goed roeren tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra kookwater toe wanneer het geheel te droog is en laat even rusten.
- 6 Meng de spekjes, gepofte tomaatjes en peterselie door de spaghetti carbonara.
bereidingstip
Laat het spek weg en voeg hamblokjes of gerookte kipreepjes toe aan het recept.. Neem geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas en vervang de spekblokjes door pancetta voor de écht klassieke carbonara.