4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti asiatica

Spaghetti asiatica

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels basilicumblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 pot sojabonen
1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Bak het gehakt 5 minuten mee. Schep de paksoi erdoor en roerbak 2-3 minuten.
  • 2 Voeg de sojabonen, sojasaus, gembersiroop en tomatenblokjes met sap toe en kook de saus zachtjes 8-10 minuten. Kook intussen de spaghetti beetgaar.
  • 3 Rooster de sesamzaadjes in een droge, hete koekenpan. Serveer de spaghetti met de saus en bestrooi met de sesam en basilicum.

bereidingstip

Wil je graag een vegetarische spaghetti maken? Vervang het gehakt door vegagehakt. . Bestrooi de pasta met koriander in plaats van basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 875 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 49 gram