4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti alla diavola

Spaghetti alla diavola

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

6 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

8 grote rauwe garnalen
250 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Dep de garnalen droog met keukenpapier en bestrooi ze met een snuf chilivlokken en zout.
  • 2 Verhit de olie op een lage stand in een hapjespan en fruit de ansjovis, knoflook en rode peper een paar minuten, tot de ansjovis een beetje gesmolten is. Roer de peterselie erdoor.
  • 3 Giet de spaghetti af en schep goed door de ansjovisolie. Verhit intussen een ingevette grillpan.
  • 4 Gril hierin de garnalen in 1 minuut om en om gaar. Draai met een vork een portie spaghetti in diepe borden en leg een bolletje tomatenijs en een paar gegrilde garnalen erop. Bestrooi met nog wat (chili)peper.

bereidingstip

Vervang de spaghetti bij dit gerecht door pappardelle of tagliatelle.

wijnadvies

Bij deze pittige spaghetti past de Portugese Gatão Vinho Verde.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr