- 1 Meng de chorizo, de Spaanse peper en ui met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes (3 cm doorsnede).
- 2 Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
- 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten.
- 4 Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor.
- 5 Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperste teentjes knoflook toe.
- 6 Pureer de saus naar wens met de staafmixer of serveer de saus met stukjes tomaat.
- 7 Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood of vloerbrood bij.
bereidingstip
Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander. Het gerecht is sneller klaar als er in plaats van eetl. tomatenpuree en 2 vleestomaten 1 blikje (400 g) tomatenstukjes op sap gebruikt word