- 1 Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en schil de asperges eventueel dun. Verhit een grillpan en bestrijk met olijfolie. Gril de asperges hierin om en om in een paar minuten beetgaar.
- 2 Splits 4 eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken. Klop in een andere kom de dooiers en hele eieren los met zout en peper. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoorheen.
- 3 Verhit een beetje olie in 2 kleine koekenpannen op middelhoge stand. Verdeel het eimengsel over de pannen en zet de warmtebron lager. Klop de ricotta goed los met 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peper.
- 4 Verdeel dit mengsel na 2 minuten bakken over de omeletten en vouw ze dubbel met behulp van een spatel. Laat nog circa 1 minuut garen en verdeel over 4 borden.
- 5 Snijd de asperges door en leg ze bij de omelet. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en garneer met basilicum en tuinkers.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Groene asperges zijn een goede match met sauvignon blanc. Drink hierbij Poppy Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.