4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht

Soto ajam

ingrediënten


35 min
4 personen
ketjap

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

125 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

200 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 stengels sereh
2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maal de ui, knoflook, koriander, kurkuma en gember in een keukenmachine tot een pasta.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de kruidenpasta kort.
  • 3 Voeg de bouillon, kippenpoten, kipfilets en het citroengras toe en laat circa 1 uur sudderen op een lage stand.
  • 4 Neem alle kip uit de pan, verwijder het vel van de kippenpoten en trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.
  • 5 Schep de bouillon in 4 grote kommen en serveer met de kip, rijst, taugé, uitjes en ei.
  • 6 Breng eventueel verder op smaak met ketjap.

wijnadvies

Sensas rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 44 gram