4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht

Sosaties

ingrediënten


25 min
4 personen
3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

600 gram varkenshaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

8 spiesen

  • 1 Rijg de vleesblokjes afgewisseld met opgerolde plakjes bacon, abrikozen en partjes ui aan de spiesen. Bewaar het marinadevocht.
  • 2 Rooster de sosaties op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Breng de rest van de marinade aan de kook en kook zachtjes 2 minuten. Leng de maizena aan met 3 eet- lepels water. Verwijder de laurierblaadjes en bind het vocht met de maizena. Schenk de saus over de spiesjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 465 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 44 gram