4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Soezen met ijs, pistache en mokkasaus

Soezen met ijs, pistache en mokkasaus

ingrediënten


20 min
4 personen
8 bollen roomijs

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel oploskoffiepoeder voor espresso

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Breng 200 ml water met een snufje zout en de boter op middelhoge stand aan de kook. Voeg zodra de boter is gesmolten de bloem in één keer toe. Roer met een garde minimaal 2 minuten om het deeg te garen, tot het beslag in een bal van de bodem loslaat. Schep het beslag in een kom en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Vul de spuitzak met het beslag of gebruik eventueel 2 lepels. Spuit of schep 8 ronde porties beslag op het bakpapier. Bak de soezen in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Zet de ovendeur op een kier en laat de soezen circa 15 minuten afkoelen. Neem dan uit de oven en laat helemaal afkoelen.
  • 3 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen. Verwarm al roerend de chocolade au bain-marie met de room en koffiepoeder tot alle klontjes gesmolten zijn. Hak de pistachenootjes fijn. 4. Knip de soezen open en vul ze met een bol ijs. Leg op bordjes en schep een lepel van de chocoladesaus erover. Bestrooi met de nootjes en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 795 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 18 gram