- 1 Verwarm de oven op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje.
- 2 Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren.
- 3 Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
- 4 Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten.
- 5 Snijd het vruchtvlees klein en pureer het grootste gedeelte. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes.
- 6 Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
- 7 Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog een minuut mee.
- 8 Voeg de tomatenpuree, de paprikapuree en de paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg de bouillon toe.
- 9 Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
bereidingstip
Lekker met knapperig brood.