4 personen
gemiddeld
50 min.
voorgerecht
home recepten Soep van rode paprika

Soep van rode paprika

ingrediënten


50 min
4 personen
500 milliliter groentebouillon van 1 tablet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 oranje paprika's
4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven op 220°C. Was en droog de paprika’s en leg ze in een schaaltje.
  • 2 Bestrijk ze rondom met wat olie en laat het vel van de paprika’s hoog in de oven donkerbruin kleuren.
  • 3 Keer de paprika’s om zodra de bovenkant bruin geblakerd is. Neem ze uit de oven en laat ze afgedekt afkoelen zodat het bruine vel vanzelf loslaat.
  • 4 Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de vellen en de zaadlijsten.
  • 5 Snijd het vruchtvlees klein en pureer het grootste gedeelte. Snijd de rest van de paprika in kleine blokjes.
  • 6 Verwarm de olie in een soep- of hoge braadpan en fruit de ui op lage stand in circa 5 minuten goudbruin.
  • 7 Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog een minuut mee.
  • 8 Voeg de tomatenpuree, de paprikapuree en de paprikastukjes toe. Roer op lage stand nog een minuut door en voeg de bouillon toe.
  • 9 Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Lekker met knapperig brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 145 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr