gemiddeld
50 min.
lunch, ontbijt

Soda bread

ingrediënten


50 min
400 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels baking soda
1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

schone theedoek

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de bloem met 8 gram zout en de baking soda. Voeg de karnemelk toe en meng tot een egaal deeg. Meng niet te lang, het mag een beetje plakkerig blijven.
  • 2 Bestuif het werkvlak met bloem en vorm een bol van het deeg. Leg deze bol op de bakplaat en druk iets plat. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant van het brood. 3. Bak het brood in de oven in 30-45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen in een theedoek.

bereidingstip

Soda bread smaakt vers het lekkerst, dus eet het brood het liefst dezelfde dag op.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1880 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 369 gram
eiwit 75 gram