1 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Snijbonenstamppotje met makreel

Snijbonenstamppotje met makreel

ingrediënten


20 min
1 personen
50 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

250 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Voeg de laatste 5 minuten de snijbonen toe en kook deze mee. Giet de aardappels en snijbonen af (bewaar een kopje kookwater) en doe terug in de pan.
  • 2 Stamp de aardappels en snijbonen met de crème fraîche tot een grove stamppot. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Garneer de stamppot met de bosui en serveer met de makreel.

bereidingstip

Gebruik de rest van de makreel de volgende dag bijvoorbeeld in een salade. Of verpak de vis luchtdicht en vries in voor een later moment. Je kunt ingevroren makreel maximaal drie maanden bewaren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 11 gram