- 1 Klop de slagroom stijf met de poedersuiker.
- 2 Klop in een andere kom de mascarpone goed los met de vanillesuiker en twee eetlepels van het sinaasappelsap.
- 3 Schep de slagroom rustig door de mascarpone tot alles goed is vermengd. Doop de lange vingers in de rest van het sinaasappelsap en leg er twee op de bodem van schaaltjes of glazen (ze mogen ook in stukjes worden gebroken). Verdeel hierover de helft van de mascarpone en bestrooi met de helft van de chocolade.
- 4 Leg er een paar frambozen op en maak nog een laag met lange vingers, mascarpone en chocolade. Versier met de laatste frambozen en serveer direct.
- 5 Je kunt dit gerecht ook een halve dag van tevoren maken. Laat dan de laatste laag chocolade en frambozen weg en maak het dessert pas af vlak voor het serveren.
bereidingstip
Voeg aan het sinaasappelsap een paar eetlepels sinaasappellikeur of rum toe.