8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Snelle aardbeientaart

Snelle aardbeientaart

ingrediënten


20 min
8 personen
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels aardbeienjam

dit product is niet beschikbaar

1 kant-en-klare taartbodem
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter vanillevla

dit product is niet beschikbaar

2 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water of sinaasappelsap.
  • 2 Roer de opgeloste gelatine door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de vla.
  • 3 Bestrijk de taartbodem met een dun laagje jam. Verdeel er de vanilleroom over en strijk de bovenkant glad.
  • 4 Zet de aardbeien met de punt naar boven in een gelijkmatig patroon op de taart (grote aardbeien worden gehalveerd).
  • 5 Bestrooi ze kort voor het serveren royaal met poedersuiker, of garneer de taart met slagroom uit de spuitbus.

bereidingstip

Als de taart niet meteen wordt opgegeten, bestrijk de aardbeien dan met taartgelei. Volg de aanwijzingen op het zakje.. <h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar de aardbeientaart afgedekt in de koelkast, maximaal 1 tot 2 dagen. Voor de beste smaak en structuur is het aan te raden de taart vlak voor het serveren te bereiden. . <h4>Baktips</h4> ★Bak de bodem blind (met bakpapier en bakbonen) om te voorkomen dat deze te vochtig wordt.<br/> ★ Laat de bodem goed afkoelen voordat je de vulling toevoegt, zodat deze knapperig blijft.. <h4>Hoe voorkom je dat aardbeientaart zompig wordt?</h4> ★ Besmeer de bodem met een dun laagje gesmolten chocolade of abrikozenjam om een barrière tegen vocht te creëren.<br/> ★ Voeg de aardbeien pas vlak voor het serveren toe, zodat ze hun vocht niet in de taart trekken. <br/> ★ Gebruik banketbakkersroom of mascarpone als vulling, deze zijn minder waterig dan slagroom.

wijnadvies

Gaat goed met een zoete, weelderige wijn als Monbazillac (9-11°C)


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 3 gram