- 1 Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water of sinaasappelsap.
- 2 Roer de opgeloste gelatine door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de vla.
- 3 Bestrijk de taartbodem met een dun laagje jam. Verdeel er de vanilleroom over en strijk de bovenkant glad.
- 4 Zet de aardbeien met de punt naar boven in een gelijkmatig patroon op de taart (grote aardbeien worden gehalveerd).
- 5 Bestrooi ze kort voor het serveren royaal met poedersuiker, of garneer de taart met slagroom uit de spuitbus.
bereidingstip
Als de taart niet meteen wordt opgegeten, bestrijk de aardbeien dan met taartgelei. Volg de aanwijzingen op het zakje.. <h4>Bewaaradvies</h4> Bewaar de aardbeientaart afgedekt in de koelkast, maximaal 1 tot 2 dagen. Voor de beste smaak en structuur is het aan te raden de taart vlak voor het serveren te bereiden. . <h4>Baktips</h4> ★Bak de bodem blind (met bakpapier en bakbonen) om te voorkomen dat deze te vochtig wordt.<br/> ★ Laat de bodem goed afkoelen voordat je de vulling toevoegt, zodat deze knapperig blijft.. <h4>Hoe voorkom je dat aardbeientaart zompig wordt?</h4> ★ Besmeer de bodem met een dun laagje gesmolten chocolade of abrikozenjam om een barrière tegen vocht te creëren.<br/> ★ Voeg de aardbeien pas vlak voor het serveren toe, zodat ze hun vocht niet in de taart trekken. <br/> ★ Gebruik banketbakkersroom of mascarpone als vulling, deze zijn minder waterig dan slagroom.
wijnadvies
Gaat goed met een zoete, weelderige wijn als Monbazillac (9-11°C)