4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Smokey steak met fruitige barbecuesaus

Smokey steak met fruitige barbecuesaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

400 gram nectarines

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel knoflookpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel peper

dit product is niet beschikbaar

4 entrecotes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

keukenmachine

staafmixer

aluminiumfolie

  • 1 Dep de entrecotes droog met keukenpapier. Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees ermee in.
  • 2 Verhit de olie voor de saus en fruit hierin de ui, knoflook en chilipoeder. Voeg de nectarine, basterd- suiker en azijn toe en kook zachtjes circa 3 minuten. Roer de overige ingrediënten erdoor en kook zachtjes nog 2 minuten. Laat de saus afkoelen zodat deze dikker wordt. Pureer de saus met een staafmixer.
  • 3 Rooster de entrecotes op de barbecue 2-3 minuten per kant. Laat voor het serveren 4 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer het vlees met de saus.

bereidingstip

Vervang de entrecote in dit recept door ribeye.. Gebruik gemalen koffie voor de rub in plaats van cacaopoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 30 gram