4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Slavinken met ananas en paksoi

Slavinken met ananas en paksoi

ingrediënten


25 min
4 personen
2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels allesbinders

dit product is niet beschikbaar

1 paksoi

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

227 gram ananasstukjes

dit product is niet beschikbaar

4 slavinken

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi de slavinken met zout en peper. Laat de ananas uitlekken en vang het vocht op.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de slavinken goudbruin en gaar in 12 minuten.
  • 3 Voeg de ui toe en bak deze even mee. Schep het vlees uit de pan en houd het warm.
  • 4 Voeg de ananas bij het bakvet en bak 2 minuten. Giet het ananassap en de bouillon erbij en voeg de ketjap en sambal toe.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en roerbak hierin de paksoi 2-3 minuten. Voeg zout en peper toe.
  • 6 Bind de saus licht met allesbinder of aangelengde maïzena. Serveer de slavinken met de saus en de paksoi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 19 gram