4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, tussengerecht

Slasoepje

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 handje tijm
750 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 grote kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een soeppan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten door.
  • 2 Voeg vervolgens de sla toe en laat de bladeren slinken. Voeg de bouillon toe en breng kort aan de kook.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron, voeg de tijm toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Roer de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit een koekenpan op hoge stand en bak hierin de spekblokjes knapperig. Serveer de soep in kommetjes met een extra schepje crème fraîche en de uitgebakken spekjes erop.

wijnadvies

Een fijne Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 8 gram