4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Sla-wraps met tofugehakt

Sla-wraps met tofugehakt

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 krop ijsbergsla

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse rijstazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

350 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

150 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Dep de tofu droog met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor de marinade, verkruimel de tofu en roer door de marinade. Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tofu met de marinade toe. Roerbak circa 8 minuten op een hoge stand knapperig en goudbruin, totdat het op een soort gehakt lijkt.
  • 3 Breng de wortel op smaak met de rijstazijn en een snufje zout. Schep wat rijst, tofugehakt en wortel in een slablaadje. Maak af met sesamzaad en munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 11 gram