4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Sint-trifle

Sint-trifle

ingrediënten


20 min
4 personen
150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram gekleurde marsepein
poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

12 frambozen

dit product is niet beschikbaar

8 speculaasjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram custardpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 glazen

cocktailprikker

  • 1 Rasp of snijd het oranje deel van de schil van de sinaasappel en breng dit met de melk en vanillesuiker aan de kook. Houd circa 10 minuten tegen de kook aan op de laagste stand.
  • 2 Zeef de melk en zet opnieuw op de warmtebron. Klop de custardpoeder, suiker en een paar eetlepels water door elkaar zonder klontjes en klop dit met een garde door de melk.
  • 3 Breng aan de kook en laat op een lage stand 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat afkoelen. Snijd de witte schil van de sinaasappel af en snijd de partjes voorzichtig tussen de vliesjes uit.
  • 4 Vang het sap op en klop het sinaasappelsap door de custard. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over de glaasjes. Schep een laagje custard erop en verdeel de stukjes sinaasappel en frambozen erover.
  • 5 Verdeel de rest van de custard erover en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast. Bestuif intussen het werkvlak met poedersuiker en rol de marsepein uit tot 3-4 mm dik.
  • 6 Maak mijtertjes en cadeautjes van de marsepein en steek ze op prikkers. Klop de slagroom en verdeel over de glaasjes.
  • 7 Bestrooi met de rest van de koekkruimels en steek de prikkers met marsepein erin.

bereidingstip

Gebruik naar voorkeur blanke, rode en/of gele marsepein voor de garnering.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 9 gram