-
1
Rasp of snijd het oranje deel van de schil
van de sinaasappel en breng dit met de melk en vanillesuiker aan de kook. Houd circa 10 minuten tegen de kook aan op de laagste stand.
-
2
Zeef de melk en zet opnieuw op de warmtebron. Klop de custardpoeder, suiker en een paar eetlepels water door elkaar zonder klontjes en klop dit met een garde
door de melk.
-
3
Breng aan de kook en laat op een lage stand 3 minuten zachtjes pruttelen. Laat afkoelen. Snijd de witte schil van de sinaasappel af en snijd de partjes voorzichtig tussen de vliesjes uit.
-
4
Vang het sap op en
klop het sinaasappelsap door de custard. Verdeel de helft van de speculaaskruimels over de glaasjes. Schep een laagje custard erop en verdeel de stukjes sinaasappel en frambozen erover.
-
5
Verdeel de rest van de custard erover en zet afgedekt 30 minuten in de koelkast. Bestuif intussen het werkvlak met poedersuiker en rol de marsepein uit tot 3-4 mm dik.
-
6
Maak mijtertjes en cadeautjes van de marsepein en steek ze op prikkers. Klop de slagroom en verdeel over de glaasjes.
-
7
Bestrooi met de rest van de koekkruimels en steek de prikkers met marsepein erin.
bereidingstip
Gebruik naar voorkeur blanke, rode en/of gele marsepein voor de garnering.