- 1 Boen de sinaasappels schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil, snijd enkele sliertjes voor garnering af en zet dit apart.
- 2 Schil de sinaasappels dik en snijd ze in dunne plakken. Leg ze in een cirkel op 4 borden. Sprenkel de likeur erover en maal er een vleugje peper over.
- 3 Schil de meloen en snijd het vruchtvlees in blokken, parten of steek er bolletjes uit. Leg de meloen in het midden van de sinaasappels.
- 4 Klop voor de sabayon de eidooiers met de suiker lichtgeel en romig. Zet de kom op een pan heet water zodat de bodem het hete water niet raakt.
- 5 Giet de Prosecco er in een straaltje bij en klop stevig circa 10 minuten tot het mengsel gebonden en schuimig is.
- 6 De saus mag niet koken! Klop de sinaasappelrasp erdoor.
- 7 Giet de lauwwarme saus over de meloen en garneer met sinaasappelschilletjes.