-
1
Was 3-4 sinaasappelen en dep ze goed droog.
Schil ze en verwijder daarbij zoveel mogelijk wit.
Snijd de schillen in reepjes van ½ cm
dik en ca. 5 cm lang en blancheer
ze ca. 2 minuten in kokend water.
Giet af en laat uitlekken.
-
2
Doe 500 g kristalsuiker met 500 ml
water in een pan. Verwarm op een
lage stand tot alle suiker is opgelost.
Voeg de schilletjes toe en kook
gedurende ca. 1 uur op een lage stand,
tot een dikke siroop ontstaat. Zeef de schilletjes
en laat uitlekken.
-
3
Trek de schilletjes uit elkaar en verdeel over
een met bakpapier beklede bakplaat.
Laat ze goed uitharden.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie |
112 kcal |
vet |
0 gram |
verzadigd vet |
0 gram |
koolhydraten |
27 gram |
eiwit |
0 gram |