eenvoudig
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
home recepten Sinaasappel-cranberryjam met laurier

Sinaasappel-cranberryjam met laurier

ingrediënten


35 min
300 gram cranberry's

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram geleisuiker

dit product is niet beschikbaar

4 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 schone jampotten

  • 1 Schil de sinaasappels en snijd 2 eetlepels reepjes van de schil. Verdeel de sinaasappels in kwarten en vang het sap op.
  • 2 Verwijder de pitjes en witte velletjes en snijd de partjes in iets kleinere stukken.
  • 3 Breng in een pan met dikke bodem de reepjes sinaasappelschil, sinaasappelstukjes met opgevangen sinaasappelsap, laurierblaadjes, geleisuiker en extra sinaasappelsap aan de kook.
  • 4 Kook al roerend 6-7 minuten en laat het vocht iets verdampen.
  • 5 Voeg de cranberry’s toe en kook nog circa 3 minuten zodat de cranberry’s niet helemaal stuk koken.
  • 6 Schep het eventuele schuim eraf en verwijder de laurierblaadjes.
  • 7 Schenk of schep de jam tot aan de rand in de potten. Roer met een schone lepel in elke pot zodat de vruchten mooi verdeeld zijn.
  • 8 Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1120 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 267 gram
eiwit 2 gram