4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Shoarmaschotel met knoflooksaus

Shoarmaschotel met knoflooksaus

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

500 gram roerbakgroenten

dit product is niet beschikbaar

500 gram shoarmavlees

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit de helft van de olie en roerbak hierin het shoarmavlees 5-6 minuten.
  • 3 Roerbak de groenten 3-4 minuten in de rest van de olie en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep het shoarmavlees in een ovenschaal en schep de groenten erop.
  • 5 Verdeel een laagje rösti erover en bestrooi met de kaas.
  • 6 Bak de schotel circa 25 minuten in het midden van de oven.
  • 7 Meng intussen de ingrediënten voor de knoflooksaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Serveer de saus bij de shoarmaschotel.

bereidingstip

Vervang de roerbakgroenten door paprika. Roerbak reepjes rode, groene en gele paprika 2-3 minuten in olijfolie.. Maak van de knoflooksaus tzatziki en voeg 1/2 geraspte komkommer toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 39 gram