uitdagend
60 min.
lunch, tussendoortje, brunch
home recepten Sfogliatelle met pompoen

Sfogliatelle met pompoen

ingrediënten


60 min
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels blanke rozijnen
200 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 zoete ui

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bestrooi een werkblad met bloem en rol beide stukken deeg heel dun uit. Bestrijk het deeg royaal met de gesmolten boter.
  • 2 Rol een deel strak op tot een rol en leg deze rol op de andere lap deeg. Rol deze er ook strak omheen tot de rol dubbel zo dik is. Snijd de rol aan beide kanten netjes bij en laat afgedekt circa 30 minuten rusten in de koelkast.
  • 3 Snijd de rol met een scherp mes in dunne plakken (circa 1/2 centimeter dik). Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Duw met je duimen de plakjes een beetje platter, zonder dat de laagjes loslaten. Leg de deegrondjes op de bakplaat.
  • 5 Schep een lepeltje pompoenvulling in het midden van de deegplakjes en bestrijk de randjes licht met water.
  • 6 Vouw het deeg als een halvemaan dicht en bestrijk met het ei. Bak de broodjes in de oven in circa 20 minuten gaar en bruin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 8 gram