4 personen
gemiddeld
20 min.
tussengerecht
home recepten Sfoglia con crema fegato

Sfoglia con crema fegato

ingrediënten


20 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 plakken parmaham

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 pistachenoten
1 eetlepel mascarpone

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

400 gram kippenlevers
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje salie
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit een paar druppels olie in een koekenpan en bak hierin de ham knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Verhit de rest van de olie en bak hierin de salieblaadjes heel kort. Laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
  • 5 Bestrijk ze met ei en bak het deeg in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.
  • 6 Leg op elk bord een warm deegdriehoekje en schep hier 1 lepel kippenlevermousse op.
  • 7 Verkruimel er wat parmaham over en bestrooi met de overige pistachenoten.
  • 8 Zet het andere deegdriehoekje ertegenaan en garneer met wat salie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 26 gram