4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Semifreddo van stracciatellayoghurt en pistache

Semifreddo van stracciatellayoghurt en pistache

ingrediënten


20 min
4 personen
chocolade paaseitje

dit product is niet beschikbaar

6 witte schuimkransjes
50 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Melkan verse slagroom

dit product is niet beschikbaar

600 gram Melkan romige yoghurt stracciatella
2 eetlepels fijne tafelsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

vershoudfolie

  • 1 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Klop in een andere kom de eidooiers met de suiker in een paar minuten dik en romig. Spatel de geklopte eidooiers door de stracciatellayoghurt.
  • 2 Klop de slagroom stijf en schep door het yoghurtmengsel. Voeg de pistache en meringue toe en spatel als laatste de geklopte eiwitten voorzichtig erdoor.
  • 3 Bekleed de cakevorm met vershoudfolie. Giet het roommengsel in de cakevorm en zet minimaal 6 uur in de diepvries.
  • 4 Snijd voor het serveren de semifreddo in dikke plakken. Garneer met paaschocolade.

bereidingstip

Hoewel de kans op een salmonellabesmetting door eieren tegenwoordig erg klein is, blijft het voor sommige groepen minder verstandig om onverhitte eiwitten of eidooiers te eten. Het gaat hierbij om jonge kinderen, zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een zwakkere gezondheid.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram