4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Scottish eggs

Scottish eggs

ingrediënten


35 min
4 personen
3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt nootmuskaatpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

75 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook 4 eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • 2 Klop het laatste ei los met 1 eetlepel water. Kneed het gehakt met het losgeklopte ei, het broodkruim, de kaas, paprika, nootmuskaat, zout en peper.
  • 3 Bekleed elk ei met een laagje gehakt. Druk goed aan en rol de ballen door het paneermeel.
  • 4 Verhit de boter en de olie in een pan en bak de ballen rustig goudbruin. Voeg een klein scheutje water toe en gaar zachtjes in circa 15 minuten.
  • 5 Serveer de Scottisch eggs gehalveerd.
  • 6 Lekker als hoofdgerecht met gebakken aardappels en sperziebonen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 41 gram