gemiddeld
10 min.
nagerecht, nagerecht/gebak, brunch
home recepten Scones met bosbessen en citroen

Scones met bosbessen en citroen

ingrediënten


10 min
jam

dit product is niet beschikbaar

zure room

dit product is niet beschikbaar

125 gram bosbessen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel karnemelk

dit product is niet beschikbaar

175 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

50 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

450 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

deegroller

uitsteekvormpje

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Meng de bloem met het bakpoeder, de basterdsuiker en zout. Voeg de citroenrasp toe.
  • 3 Doe de boter erbij en mix kort met een elektrische mixer met deeghaken tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg de karnemelk en bosbessen toe en kneed heel kort tot een samenhangend deeg.
  • 4 Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol met een deegroller uit tot een lap van circa 2 cm dik. Steek rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat. Vorm de restjes deeg steeds weer samen tot een bal en rol opnieuw uit, tot het deeg op is.
  • 5 Bestrijk de scones met een beetje karnemelk en bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin.
  • 6 Serveer met een lekkere laag zure room of clotted cream en een lepel jam.

bereidingstip

Vervang de bosbessen door frambozen of bramen en gebruik sinaasappel- of limoenrasp in plaats van citroen.. Heb je geen mixer? Gebruik dan 2 messen en vorm met je vingertoppen het deeg tot kruimels. Zorg ervoor dat je zo kort mogelijk met je vingers het deeg raakt, zodat het zo koud mogelijk blijft.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram