- 1 Giet voor de siroop de kersen af en vang het sap op. Pureer de kersen. Verwarm de honing en het kersensap, kook iets in en bind met aangelengd aardappelzetmeel. Voeg naar wens een scheutje sherry, kirsch of sake toe.
- 2 Zet de ongeklopte eiwitten afgedekt in een vetvrije kom 12-15 minuten in de diepvries. Klop intussen de eidooiers met de melk en het vanille-aroma dik en schuimig.
- 3 Zeef cakemeel en bakpoeder erboven en spatel luchtig erdoor. Neem het eiwit uit de diepvries en klop wit en schuimig.
- 4 Voeg tijdens het kloppen geleidelijk de suiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Verhit een ingevette koekenpan.
- 5 Spatel het eiwit in delen door het beslag. Zet de warmtebron op een lage stand en schep 3 hoopjes van 2-3 eetlepels beslag met tussenruimte in de pan. Gaar 5-6 minuten.
- 6 Giet 2 eetlepels water in de pan tussen de pannenkoekjes. Schep nog een schepje beslag op de pannenkoekjes en dek af met een deksel.
- 7 Open de pan na 2 minuten en schep nog een beetje beslag op de pannenkoekjes. Voeg als het water verdampt is nog een beetje water toe.
- 8 Laat afgedekt op een lage stand 4-5 minuten garen (bak, als de pannenkoekjes iets vastzitten, nog 2-3 minuten langer, anders barsten ze in het midden).
- 9 Keer om en bak nog 2-3 minuten aan de andere kant. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet de kersensiroop erover.
bereidingstip
Gebruik voor dit recept ijskoud eiwit, dat geeft een extra fijn, zacht schuim met kleine en stevige luchtbellen.