gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Schotse tattie scones

Schotse tattie scones

ingrediënten


25 min
1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels verse roomkaas
2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram aardappelpuree

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de aardappelpuree en meng met de boter, eidooier, bloem en het bakpoeder. Meng tot een samenhangend deeg.
  • 2 Rol het deeg uit tot circa 1,5 cm dik en steek rondjes uit van circa 10 cm. Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie en bak hierin de scones een halve minuut aan beide kanten op middelhoge tot hoge stand.
  • 3 Besmeer elke scone met 1 eetlepel roomkaas en beleg met 2 plakjes gerookte zalm. Bestrooi eventueel met 1 eetlepel gehakte bieslook en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr