gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Schotse pasteitjes

Schotse pasteitjes

ingrediënten


20 min
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel worcestershiresaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

350 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng het gehakt met de pastinaak, ui, bladselderij, worcestersaus, paprikapoeder, zout en peper.
  • 2 Verdeel het gehaktmengsel diagonaal over de helft van elk deegplakje. Bestrijk de deegranden met ei en vouw dicht tot een driehoek. Druk de deegnaden met een vork goed dicht.
  • 3 Leg de pasteitjes op de bakplaat. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de pasteitjes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Vervang de pastinaak in dit recept door knolselderij. . Neem kerriepoeder in plaats van paprikapoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 16 gram