gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, bijgerecht
home recepten Saté babi ketjap

Saté babi ketjap

ingrediënten


25 min
4 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

500 gram varkenshaas

benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Week houten spiesjes eerst in water om verbranden te voorkomen.
  • 2 Meng de vleesblokjes met de koriander-, gemberpoeder en een scheutje ketjap manis.
  • 3 Verhit de helft van de wokolie en fruit hierin de sjalot en knoflook 2-3 minuten. Voeg de ketchup en sambal toe en bak 1 minuut mee.
  • 4 Roer 100 ml ketjap manis en 100 ml water erdoor en verwarm zachtjes tot de saus iets indikt.
  • 5 Rijg het vlees aan de spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koeken- of grillpan en rooster hierin het vlees in 6-7 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig om.
  • 6 Giet de ketjapsaus over de spiesjes en bestrooi met de gebakken uitjes.

bereidingstip

Vervang de varkenshaas door varkensfricandeau of varkensfilet.. Bestrooi met seroendeng of geraspte kokos in plaats van gebakken uitjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 30 gram