4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Sambal oelek, huisgemaakt

Sambal oelek, huisgemaakt

ingrediënten


15 min
4 personen
340 gram atjar tjampoer

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

4 kipkarbonades
4 drumsticks

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kip met een mengsel van het limoensap, de ketjap en de sambal oelek en laat dit 15 minuten intrekken.
  • 2 Verhit de olie en bak hierin de kip rondom goudbruin. Leg de kip naast elkaar in een ovenschaal en giet het braadvocht gemengd met de honing over de kip.
  • 3 Zet het gerecht iets onder het midden van de oven en braad deze in circa 25 minuten gaar.
  • 4 Keer de kip 1 keer om en bedruip met het braadvocht.
  • 5 Serveer de kip met atjar taugé of atjar tjampoer en met het braadvocht erover gegoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 11 gram
eiwit 14 gram