eenvoudig
25 min.
bijgerecht
home recepten Sambal manis

Sambal manis

ingrediënten


25 min
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepels zout
1 eetlepel bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram rode pepers

benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Pureer de rode peper, knoflook, ui, bruine basterdsuiker en zout fijn.
  • 2 Verhit de eetlepels arachide- of zonnebloemolie met de ketjap manis en citroensap. Smoor hierin het pepermengsel tot het vocht verdampt is.
  • 3 Schep het mengsel in een brandschone pot.

bereidingstip

De sambal is, afgesloten, maximaal 3 weken houdbaar in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram