gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Salsa van gepofte aubergine

Salsa van gepofte aubergine

ingrediënten


15 min
bosje munt

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesampasta
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

aluminiumfolie

  • 1 Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de aubergines op een stuk aluminiumfolie en bestrijk rondom met olie.
  • 2 Vouw het folie om de aubergines en leg ze aan de zijkant van de barbecue of op een bakplaat in de oven. Pof in circa 1 uur gaar.
  • 3 Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees uit de schil. Prak het vruchtvlees grof met 2 eetlepels olijfolie, de knoflook, sesam, citroensap, koriander en munt.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper. Lekker met (plat)brood of gegrild vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram