4 personen
gemiddeld
25 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, brunch
home recepten Salamitoffees

Salamitoffees

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 gram salami

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Bestrijk de deeglapjes met pesto. Leg daarop plakjes salami maar laat de deegranden vrij.
  • 3 Verdeel de gorgonzola en de bosui in het midden over de salami.
  • 4 Vorm een rol van het deeg zodat de vulling er goed in blijft. Draai de uiteinden van de rolletjes stevig rond zoals bij een toffee.
  • 5 Leg ze op de ingevette bakplaat en bestrijk de bovenkant van het deeg met losgeklopte eidooier.
  • 6 Bak ze in het midden van de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

wijnadvies

Wie van wit houdt, kiest Lizard Riesling. Roséliefhebbers nemen de droge huiswijn liter. Voor rood dient u echt naar Italië te verkassen: neem de Villa Mondi Bardolino en drink deze lichtgekoeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 15 gram