4 personen
eenvoudig
30 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Salade van zoete aardappel met chili-muntdressing en gegrilde groenten

Salade van zoete aardappel met chili-muntdressing en gegrilde groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels munt

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de zoete aardappels met schil in partjes of dikke repen. Kook ze 7-8 minuten, giet af, spoel er koud water over en dep droog.
  • 2 Meng de courgette, aubergine, ui en paprika met de kruiden en meng wat olijfolie erdoor. Leg dit groentemengsel op een grillplaat of aluminiumfolie op de barbecue en rooster 10-12 minuten.
  • 3 Keer de groenten tussendoor om. Besprenkel de aardappels met olijfolie en bestrooi met (zee)zout. Rooster ze op de grillplaat gaar.
  • 4 Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de groenten door de zoete aardappels en serveer met de dressing erbij.

bereidingstip

Vervang de zoete aardappels in dit recept door krieltjes met schil.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 9 gram