4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Salade van roze groenten

Salade van roze groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

8 diepvriesframbozen

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

200 gram hüttenkäse

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

pak witbroodmix

dit product is niet beschikbaar

2 rauwe bieten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

mandoline

keukenmachine

  • 1 Houd de rest van de bietenpuree apart voor het hoofdgerecht van dit roze menu ().
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bak de broodstengels in de oven in circa 20 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.
  • 3 Schaaf intussen de overige biet, ui en radijsjes met een mandoline of in een keukenmachine in flinterdunne plakjes. Plet de frambozen en klop de overige ingrediënten voor de dressing erdoor.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper en schep de dressing door de groenten. Leg op elk bord een klein stapeltje roze groenten.
  • 5 Schep met behulp van 2 lepels quenelles van de hüttenkäse erop. Garneer met basilicumblaadjes en serveer met een broodstengel.

wijnadvies

Een lekkere, zachte witte wijn als Zuydpunt Chenin-Viognier accentueert de aardse smaak van de biet in deze salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 250 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 10 gram