4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Salade van gemarineerde spruitjes met makreel en groene kruiden

Salade van gemarineerde spruitjes met makreel en groene kruiden

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels olijfolie extra vergine

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse gemengde kruiden
400 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

400 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Snijd de kern uit de spruitjes zodat de blaadjes een beetje uit elkaar vallen. Meng de spruiten en ui in een schaal.
  • 2 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de dressing door de spruiten. Dek af en laat circa 2 uur rusten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 160ºC.
  • 5 Dek de makreelfilet af met aluminiumfolie en verwarm circa 10 minuten in de oven.
  • 6 Schep vlak voor het serveren de kruiden door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Verdeel de makreel in 4 stukken en serveer bij de salade.
  • 8 Garneer met wat kruiden en een partje citroen.

bereidingstip

Je kunt de makreel eventueel ook koud bij de salade eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram