- 1 Steek de barbecue aan en warm deze goed voor.
- 2 Snijd de watermeloen in niet te dunne plakken. Je kunt ervoor kiezen om er voor de presentatie de schil aan te laten zitten of om deze eraf te snijden.
- 3 Rasp de schil van 1 sinaasappel en doe met de honing en een flinke scheut olijfolie in een kom.
- 4 Schil de sinaasappels, snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit en vang het sap op.
- 5 Voeg het sap toe aan de olijfolie met honing en kruid met een snufje zout en lekker veel versgemalen peper.
- 6 Smeer de plakken watermeloen aan beide kanten in met olijfolie en kruid rijkelijk met versgemalen peper en een snufje zout.
- 7 Grill de watermeloen aan beide kanten op de hete barbecue tot een mooi grillpatroon in ontstaan.
- 8 Dresseer de gegrilde watermeloen op een schaal en verkruimel er de fetakaas overheen.
- 9 Dresseer er de sinaasappelpartjes over en besprenkel met de honingdressing. Pluk er tenslotte de muntblaadjes over.