- 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken en dep goed droog.
- 2 Blancheer de sugarsnaps circa 4 minuten in kokend water. Giet ze af en spoel koud.
- 3 Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en schaaf de komkommer met een kaasschaaf in linten. Meng de komkommer met de sugarsnaps en ananas.
- 4 Bestrooi de gamba’s met chilipoeder en bestrijk ze met de olijfolie. Verhit een grillpan en gril hierin de garnalen om en om in circa 4 minuten gaar.
- 5 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng door de ananassalade. Breng eventueel op smaak met extra vissaus.
- 6 Verhit de frituurolie en frituur hierin de mie als kleine nestjes in circa 30 seconden knapperig bruin. Laat uitlekken en schep op een bord.
- 7 Verdeel de salade over 4 kommen. Serveer de mienestjes erbij of breek over de salade. Bestrooi met de munt en rode peper.