4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Salade met warme brie, kersen en kaneeldressing

Salade met warme brie, kersen en kaneeldressing

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode vruchtenazijn
4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram kersen

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

50 gram geschaafde amandelen

dit product is niet beschikbaar

200 gram brie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Zet de briepuntjes 3-4 minuten in de oven tot ze zacht zijn.
  • 2 Rooster intussen de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan lichtbruin.
  • 3 Verdeel de sla over de borden. Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 4 Verdeel de brie en kersen over de sla. Giet de dressing erover en strooi de amandelen erop.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een gerechtje met aardig wat zoet. Niet al te droge wijn bij drinken. Huiswijn wit halfzoet of Rosé d’Anjou bijvoorbeeld. Of wie toch liever droger drinkt, kiest voor Chardonnay. Deze ‘trekt’ wat meer naar de brie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 14 gram