4 personen
eenvoudig
15 min.
voorgerecht, bijgerecht
home recepten Salade met vijgen en walnoten

Salade met vijgen en walnoten

ingrediënten


15 min
4 personen
3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rodewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde eikenbladsla

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte port

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels rode port 

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde vijgen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat op lage stand circa 10 minuten trekken en wellen. Laat afkoelen tot lauw.
  • 2 Rooster ondertussen de walnoten in een droge koekenpan knapperig en geurig.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en schep dit door de sla. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 360 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 6 gram