4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Salade met rabarber en geitenkaas

Salade met rabarber en geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
125 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

1 kleine venkelknol
75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

3 stengels rabarber
50 gram pecannoten

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 3 Meng de rabarber in een ovenschaal met de honing en 1 eetlepel water en bak in de oven in circa 12 minuten zacht. Verdeel de veldsla, venkel en radijsjes over een grote schaal.
  • 4 Giet het honing-rabarbervocht uit de ovenschaal in een kommetje, voeg de azijn en olijfolie toe en klop tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Verdeel de rabarber, geitenkaas en pecannoten over de salade en besprenkel met de dressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 325 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram