4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch
home recepten Salade met paksoi, peultjes en garnalen

Salade met paksoi, peultjes en garnalen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

stukje verse gember
150 gram juliennewortel
200 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 paksoi

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Haal de bladeren en stelen los van de paksoi. Snijd ze schuin in repen van 3 cm. Snijd de peultjes over de lengte in flinterdunne reepjes. Meng de paksoi, peultjes en wortel in een kom.
  • 2 Schil de gember en boen de limoen schoon. Rasp de gember en de groene schil van de limoen. Pers de limoen uit en meng met de olie, de limoenrasp en het -sap, de gember en sojasaus tot een dressing. Schep door de salade.
  • 3 Rooster het sesamzaad in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Schep regelmatig om.
  • 4 Verdeel de salade over borden en leg de garnalen erop. Bestrooi met het sesamzaad.

bereidingstip

Lekker met een handje grofgehakte cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 254 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 13 gram